Hoppa till innehåll

Bakgrund

Redan 2018 upptäcker jag att träning minska risken för kronisk smärta (Jakobsen et al., 2017). Då jobbade jag på en metallindustri som operatör, arbetet är inte speciellt fysiskt men det är väldigt monotont. Kroppen började protestera i form av att den började göra ont i ryggen och axlarna. I dialog med kollegor, chefer och vänner så insåg jag att problemet var stort i hela samhället och det är väldigt många som får ont i kroppen så mycket som 10,9% av befolkningen drabbas av repetitiva belastningsskador och då är ca 50% av dessa på grund av arbetet (Ratzlatt et al., 2007). Enligt författarna så såg man att fysik aktivitet skyddade mot belastningsskadorna. 2018 började jag träna och fick själv upptäcka effekterna av träningen. Denna upplevelse ville jag dela med mig av och startade JobbStark AB. Genom JobbStark AB erbjuder jag träning på plats på arbetsplatsen för att minska risken för smärta på grund av arbetet. Att träna på jobbet ökar dessutom chanserna att få träningen gjord och även minska risken för kronisk smärta (Jakobsen et al., 2017). 
Med träning så kan man minska belastningen i musklerna under arbetet. Enligt Krüger et al., (2015) såg man att svetsare som genomfört ett träningsprogram på 12 veckor minskade belastningen i 6 av 8 muskler under arbetet (Krüger et., 2015). 

Just nu har JobbStark AB möjlighet att erbjuda företag träningar genom att instruktörer kommer till företaget och instruerar träning.

2019 utbildade jag mig till Personlig Tränare hos Eleiko i Halmstad
2021 utbildade jag mig till MammaMage tränare

Innehar FRISK-licens